pirmdiena, 2016. gada 25. janvāris

Sniega tīrīšana



RD Komunikācijas daļas sabiedrisko attiecību speciālists sociālajā tīklā „Twitter” saņem kāda aktīva iedzīvotāja sūdzību par no sniega neattīrītu ietvi pie Valsts arhīva.

Rīcības plāns:
1)      Sabiedrisko attiecību speciālists nodod informāciju RDSD Ietvju un brauktuvju uzturēšanas daļai. 
2)      Ietvju un brauktuvju uzturēšanas daļas speciālisti konstatē, ka iedzīvotāja iesūtītajā attēlā ietve nemaz nav redzama. Tiek secināts, ka šī fakta vislabākais skaidrojums ir tāds, ka ietves tur nemaz nav. Šī informācija tiek nodota atpakaļ Komunikācijas daļai pilnvērtīgas atbildes sniegšanai aktīvajam iedzīvotājam. Tiek piebilsts, ka konkrētie apstākļi un ietves iespējamā esamība tomēr tiks noskaidrota 
3)      RD Ģeotelpiskās pētniecības daļai tiek uzdots Rīgas ģeogrāfiskās informācijas sistēmā atrast, vai ir pamats domāt, ka konkrētajā vietā varētu atrasties gājēju infrastruktūra. 
4)      RDSD Ietvju un brauktuvju uzturēšanas daļā no RD Ģeotelpiskās pētniecības daļas 4 stundu laikā tiek saņemts ekspertu slēdziens, ka tur patiešām varētu būt ietve. 
5)      RDSD Ietvju un brauktuvju uzturēšanas daļa šo faktu konstatē un norīko padziļinātu ekspertīzi. 
6)      RDSD Ietvju un brauktuvju uzturēšanas daļas Operatīvā pētnieciskā komanda pilnā bruņojumā ieņem vietas Opel Caddy dienesta automašīnā, satelītnavigācijā iestata maršrutu un dodas smagajā ceļā – pēcpusdienas sastrēguma stundā pāri Vanšu tiltam. 
7)      Pusotru stundu vēlāk, nonākusi pie Valsts arhīva, Operatīvā pētnieciskā komanda uzsāk darbu. Tiek uzstādīts papildus apgaismojums. Tad ar stabiņiem un brīdinošo lentu tiek norobežoti trīs kvadrātmetru lieli laukumi. Ar sniega lāpstu tiek veikti trīs kontroltīrījumi. Procesa gaitai attālināti seko līdzi RDSD Satiksmes vadības centrs, izmantojot K. Valdemāra un Slokas ielu krustojumā uzstādītās novērošanas kameras. 
8)      Pēc kontroltīrījumu rezultātu analīzes tiek noteikts, ka zem sniega tiešām atrodas ietve. Slēdziens tiek nodots RDSD Ietvju un brauktuvju uzturēšanas daļai. 
9)      Ietvju un brauktuvju uzturēšanas daļa šo faktu konstatē, taču neko nevar darīt, jo par ietvju uzturēšanu nav atbildīgi. Kad saprot, ka arī Rīgas Satiksmei vai Rīgas Mežu Dārziem un parkiem arī atbildību nevar uzvelt, ziņojums tiek nodots RDSD Tieslietu daļai. 
10)   Tieslietu daļa norīko savu operatīvo komandu konstatēt, vai ietve joprojām ir netīra. 
11)   Pēc apstiprinoša slēdziena tuvāko māju saimniekiem no Tieslietu daļas tiek izsūtīts brīdinājums – ietves ir jātīra. 
12)   Nākamajā rītā ietve ir tīra no sniega. To konstatē Ietvju un brauktuvju uzturēšanas daļas Operatīvā pētnieciskā komanda, bet apstiprina RDSD Satiksmes vadības centra kameru dati. RD Komunikāciju daļas sabiedrisko attiecību speciālistam tiek nodota informācija, ka ietve ir notīrīta. 
13)   Sabiedrisko attiecību speciālists aktīvajam iedzīvotājam sociālajā tīklā „Twitter” paziņo, ka ietve ir notīrīta.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru